Статті
Товарів:  48019   Продавців:  419  
Статті
Що подарувати коханій людині у День Закоханих
Стаття надана адміністрацією сайту 11:17:02 11-02-2008
Що подарувати коханій людині у День Закоханих

День Закоханих без подарунків - це все одно, що Новий рік без ялинки. Мільйони людей напередодні 14 лютого ставлять собі одвічне передсвяткове питання: "Що ж подарувати?". Ця проблема посилюється ще і тим, що День Валентина - свято для нас порівняно нове. Тому багато хто не знає, що за його багатовікову історію встиг сформуватися своєрідний "подарунковий набір", який за традицією прийнятого дарувати своїм коханим на 14 лютого.

Важко собі уявити щось більш традиційне, ніж валентинка. В середні віки, закохані поздоровляли один одного зі святом словами або піснею. Письмові ж валентинки з`явилися порівняно недавно - в 15 столітті. "Найдавніша" валентинка, що дійшла до наших днів, датується 1415 роком. Вона була написана Чарльзом, герцогом Орлеанським, своїй дружині. Зараз любовне послання герцога виставлене на загальний огляд в Британському музеї. На вигляд це досить непоказний шматочок паперу з надряпаними на ньому декількома словами. Але така непрезентабельна зовнішність валентинки зовсім недивна: адже герцог писав її, перебуваючи в`язнем Тауера. Головне в цьому посланні не красива оболонка, а та любов, яку арештант переніс на папір.

З часом все трохи змінилося: стали цінуватися яскраві, оформлені квітами і сердечками поздоровлення. Винахідливість закоханих в створенні валентинок просто не знала меж. Паперові поздоровлення розмальовувалися від руки або через трафарет кольоровим чорнилом, їх ажурно вирізали у вигляді мережива, наймалися спеціальні люди, для того, щоб красиво написати текст любовного послання. До речі про текст. Декілька століть назад перевага віддавалася віршованим виразам кохання. Найталановитіші писали валентинку у вигляді акровірша, із зашифрованим в ній ім`ям коханого. А той, хто був позбавлений літературного дару, і не міг красиво виразити свої відчуття списував поздоровлення із спеціальних книг. Перша така книга була опублікована в 1797 році і називалася "Керівництво для молодої людини по написанню валентинок".

Поступово виготовлення валентинок стало настільки комерційно вигідним, що в 19 столітті було налагоджено їх фабричне виробництво. Спочатку валентинки, що виходили з під друкарського преса, були чорно-білі, але потім цей недолік усунули. Зараз до дня Святого Валентина можна вибрати валентинку на будь-який смак і гаманець. Щорічно в світі розпродається близько мільярда вже готових любовних послань. За даними Американської Асоціації Вітальних Листівок, День Святого Валентина є третім по популярності святом після Різдва і Нового року.

За старовинними правилами валентинку не можна передавати з рук в руки. Зазвичай любовні послання підкладаються непомітно для адресата. Ця традиція стала справжнім подарунком для боязких людей, які ніколи не зважилися б відкрито зізнатися в коханні. Крім того, підписувати валентинку теж не можна. Загалом, робиться все можливе, для того, щоб відправник залишився невідомим. Деякі люди до того бояться викриття, що пишуть своє послання справа наліво або лівою рукою. Існує повір`я, що закохане серце саме повинне підказати, хто послав тобі валентинку. Проте частенько серце нічого підказувати не хоче. Саме тому після 14 лютого приватні детективні агентства багатьох західних країн буквально завалені вимогами встановити особу відправників валентинок. Власники таких фірм завжди з нетерпінням чекають Дня Всіх Закоханих для того, щоб поповнити бюджет компанії.

Окрім валентинки в стандартний подарунковий набір входять квіти. І абсолютно неважливо, великим або маленьким буде цей букет. Адже головне - це та ніжність і любов, яку він символізує. Зазвичай цього дня чоловіки дарують своїм коханим троянди. Колір букета також має великого значення. Білі троянди означають дружбу, жовті - радість, а бордові - захоплення. А ось кохання втілюють червоні троянди. Саме їх прийнято дарувати улюбленим жінкам в день Всіх Закоханих. У лютому всі квіткові оранжереї західних країн переходять на вирощування виключно червоних троянд. Люди на якийсь час забувають, що в світі існують якісь інші квіти.

І, звичайно ж, цього дня не можна обійтися без солодощів. Це можуть бути будь-які ласощі: торт, цукерки, тістечка або шоколад. Головне, щоб цей подарунок був упакований в коробку, зроблену у формі серця. За старих часів особливо марновірні дівчата прагнули з`їсти солодкий вміст коробки за один день - щоб зберегти солодкість цього дня на майбутній рік. Проте сучасні представниці прекрасної статі визнали цю традицію згубною і для шлунку, і для фігури. Тим паче, що чоловіки, прагнучи довести свою любов і відданість, почали одаровувати своїх подруг цілими кондитерськими. Отже про цю досить дивну і дуже обтяжливу для жінок традицію зараз майже не згадують.

Такий "подарунковий набір", що складається з любовних послань, квітів і солодощів, досить стандартний. Погодьтеся, що було б нудно і нецікаво всім отримувати однакові подарунки. Тому можна подарувати лише одну традиційну дрібничку, доповнивши його сувеніром, вибраним на свій розсуд. Пам`ятаєте тільки, що будь-який подарунок повинен бути своєрідним освідченням в вкоханні. Дуже часто в день Святого Валентина закохані дарують один одному ювелірні вироби (найбільшою популярністю користуються сережки, кільця і підвіски у формі серця), плюшеві іграшки, повітряні кульки і різні маленькі сувеніри. Отже подарунки можуть бути абсолютно різноманітними. Головне - щоб вони принесли радість вашому коханому.

http://www.moideti.com
Швидкий перехід до категорії

Ілюстрації
248.jpg